Kukkónia a mi régiónk – versenyeztek a diákok a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában

2018. október 19. - 12:55 | Régió

A Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia arculatának fontos eleme a környezetvédelem, s ezen belül régiónk szépségeinek, természeti adottságainak megismerése.

Kukkónia a mi régiónk – versenyeztek a diákok a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémiában
Az iskola felvételei - további fotókért kattints!

Az intézmény ezzel a céllal rendezte meg harmadik alkalommal a Kukkónia a mi régiónk elnevezésű versenyt.

A versenyfelhívással elsősorban a közelebbi régió alapiskolás diákjait szerették volna megszólítani. A vetélkedő idén először kétnyelvű volt. Összesen tíz, két-két tagú csapat kapcsolódott be a versenybe: hét csapat magyar, három csapat pedig szlovák nyelven versenyzett.

A vetélkedő az egyes versenyszámok tartalmával felhívta a diákok figyelmét a páratlanul gazdag természeti értékeinkre, régiónk egyedi kincseire, valamint elgondolkodtatta a résztvevőket a természetvédelem fontosságáról és a rendelkezésünkre álló lehetőségekről.

Az iskola szerencsés helyzetben van, mivel fákkal és bokrokkal teli park övezi, s kihasználva ennek előnyeit, néhány versenyszámot a résztvevők a szabad ég alatt teljesíthettek. A délelőtt kellemes és barátságos hangulatban telt, kísérő tanár és diák egyaránt jól érezte magát. A kora délutáni órákra kialakult a résztvevő csapatok helyezési sorrendje, és mindenki átvehette a megérdemelt díjakat.

Íme, az első három helyezett:

  1. Koczán Mór AI Csilizradvány
  2. Arany János AI Ekecs
  3. Corvin Mátyás AI Alistál

A támogatóinknak köszönhetően – Thermal, Euromilk, Orange – a versenyről senki sem távozott üres kézzel. Köszönettel tartozunk a résztvevőknek, a pedagógus kollégáknak és a támogatóknak egyaránt. Reméljük, hogy jövőre újra találkozunk" - nyilatkozta Csémi Ildikó, az iskola tanára.


(para)