Kukkonia "tejút" a csallóközi iskolákban

A Nemzetközi Tejnap alkalmából rendezett "Kukkonia tejút" a tejfogyasztást népszerűsíti a gyermekek körében régiónk alapiskoláiban. Több somorjai, dunaszerdahelyi alapiskola és óvoda is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba. 

Kukkonia "tejút" a csallóközi iskolákban

Kedden, május 16-án délelőtt Dunaszerdahelyen a Bartók Béla sétányon kóstolhatják meg a gyermekek a Kukkonia tejet és kakaót. 

Szerdán és csütörtökön, május 17-én és 18-án délelőtt pedig Somorján ízlelhetik meg a tanulók a Kukkonia tejtermékeket.   

"Fontosnak tartjuk a gyermekek egészséges táplálkozásra való nevelését, hogy ne magas cukortartalmú, ízesített üdítőitalokat fogyasszanak reggelire, tízóraira.

A rendezvény keretében a tanulók megkóstolhatják a tejet, a kakaót és a laktózmentes tejet, valamint  tejtermékeinket is, amelyek élettani hatása szintén kedvező.

Levetítünk egy kisfilmet is a Csallóközről, népszerű nevén Kukkóniáról, és bemutatjuk, hogyan készül a tej, hogyan is kerül a farmról az asztalunkra.

Célunk az, hogy egyre több iskolába ellátogassunk, és felhívjuk a figyelmet a hazai termékekre, az egészséges táplálkozásra.

Várjuk a tanulókat a nagymegyeri tejgyárba is, ahol megtekinthetik a gyártás folyamatát" - mondta Molnár Anna, a Kukkonia marketingosztályának vezetője.

A  tej létfontosságú élelmiszer, elengedhetetlen táplálék elsősorban a fejlődésben lévő gyermek számára. A megfelelő mennyiségű kalciumot leginkább a tehéntejben találhatjuk meg, ezenkívül a tej a gyermekek számára optimális arányban tartalmazza a fehérjét, D-vitamint, tejzsírt, foszfort és tejcukrot is.

A világ lakossága fejenként hozzávetőleg 33 liter tejet fogyaszt évente - Szlovákiában fejenként körülbelül 50 liter tejet iszunk meg egy évben.  

 

(PR-cikk)