Külföldi mesterek oktattak a csallóközi összetartáson

Január első hétvégéjén negyedik alkalommal rendezett téli edzőtábort a Seishin Karate Klub.

Külföldi mesterek oktattak a csallóközi összetartáson
Archív felvételek

Vendégoktatók voltak: Sensei Fris Ferenc (Budapest), a Talentum-program megalkotója és vezetője, Csekés Róbert (Mariánské Lázně), Wágner Vilmos és Faragó Viktor (mindketten Magyarországról).

Az összetartáson a csallóközi klub válogatott sportolói is részt vettek, jelesen Hupian Krisztina, Markovics Ádám, Cserepes Zoltán, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pualy Attila, Hájas Kornél és Nagy János.

“Az első edzéssort mantrázással kezdtük, majd testtudat fejlesztéssel folytattuk. Gyakorlásainkban fontos szerepet kapott a talajjal való kapcsolat és a technikák talajról való indítása, továbbá a testrendszer helyes megtartása mozgás közben, illetve a nagy izmok ellazítása helyes alátámasztással és ezek átvitele küzdelmi mozgásba. Másnap már bontott csoportokban edzettünk versenyzőink tudásszintjének megfelelően – az előző napra ráépítve oldalmozgásokkal foglalkoztunk és azok beépítésével a küzdelembe. És a MediBall nevű kínai labdajáték is nagyon jó fejlesztő eszközként szolgált tehetséges védenceinknek” – foglalta össze a táborban zajló munka történéseit Markovics János főszervező, klubelnök.

(lel)