Külföldi vendégek nélkül rendezik meg a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivált

2020. július 16. - 13:31 | Kultúra

A jövő héten megnyíló Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválra a koronavírus-járvány miatt nem érkeznek külföldi vendégek. A versenyprogram is kimarad idén, helyette egy kisebb merítést mutatnak be a helyi közönségnek és az ágazat képviselőinek a javarészt kínai filmtermésből.

Külföldi vendégek nélkül rendezik meg a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivált
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a július 25-én megnyíló fesztivál műsorát a következő napokban hozzák nyilvánosságra.

A filmfesztivál szervezői elmondták, hogy miközben külföldi vendégeket idén nem hívtak meg hivatalosan a mustrára, a Kínában dolgozó nemzetközi filmes vállalatok képviselőit szívesen látják majd a rendezvényen.

A sanghaji filmfesztivál az ázsiai ország egyik legtekintélyesebb filmes eseménye. Rendszerint június közepén zajlik, idén azonban a panadémia miatt későbbre halasztották. A hagyományosan a filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Sanghaji Nemzetközi Televíziós fesztivált szintén rövidebb formában, augusztus 3. és 7. között tartják meg.

A kínai állami filmhivatal a héten "alacsony kockázatúnak" minősített térségben július 20-tól engedélyezte a mozik megnyitását.

(MTI)

Címkék: Sanghaj, filmfesztivál