Különdíjat nyert a Csavar Színház a Kaleidoszkóp Versfesztiválon!

2018. november 25. - 18:55 | Kultúra

A Csavar Színház előadásával különdíjat nyert Vácott a Kaleidoszkóp Versfesztiválon.

Különdíjat nyert a Csavar Színház a Kaleidoszkóp Versfesztiválon!
Szarvas József és Gál Tamás a Csavar Színház Ponyva című előadásának próbáján (Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

A színház a Dorottya című előadásával (Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon) nyert különdíjat – tudtuk meg Gál Tamástól, a mű előadójától, aki egyben a Csavar Színház alapítója.

A Csavar Színház idei színházfesztiválján, a jövő heti Csallóköztiválon egyéb programok mellett a díjazott előadás is megtekinthető.

A rendezvénysorozat részletes programja:

November 28. (szerda): 10:00-kor a Csavar Színház bemutatja a negyedi kultúrházban a Jóka ördöge című darabot.

November 28. (szerda): 19:00-kor megtekinthetik Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét a Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójában a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban.

November 28. (szerda): 19:00-kor fellép Vásárúton a Komáromi Jókai Színház Tóth Tibor és Rancsó Dezső vendégszereplésével a Címzett ismeretlen című darabbal.

November 29. (csütörtök): 10:00-kor Fabók Mancsi miskolci bábművész lép fel Pozsonyeperjesen a Székely asszony és az ördög című darabbal. A művésznő a tavalyi Gyermek- és Ifjúsági Biennálé győztese.

November 29. (csütörtök): 11:00-kor Pályi János mutatja be az egyik legősibb magyar bábjátékot, Kemény Henrik Vitéz László című darabját Nyárasdon.

November 29. (csütörtök): 18:00-kor a Csavar Színház bemutatja Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, avagy a dámák diadala a fársángon című művét Alistálon.

November 30. (péntek): A Csavar Színház 8:00-kor mutatja be A helység kalapácsa című darabot.

November 30. (péntek): 11:15-kor fellép Tallóson a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Színház a Mit akar a zenekuss? című darabbal.

November 30. (péntek): 19:00-kor Szarvas József Tündérkert, avagy könnyű neked, Szarvas Józsi című előadását tekinthetik meg a dunaszerdahelyi MOL Aréna VIP Silver termében.


(para)