Különös vegyi anyagot tároltak a Gúta melletti tanyán, a tűzoltókat is megpróbálták megvesztegetni!

2019. október 27. - 10:20 | Régió

A napokban a Gútához tartozó Nagyszigetre riasztották a tűzoltókat, mivel tűz ütött ki a Gútától Ifjúságfalva irányába található tanyán.

Különös vegyi anyagot tároltak a Gúta melletti tanyán, a tűzoltókat is megpróbálták megvesztegetni!
Fotók: Joj TV - további felvételekért kattints!

Jančok Tibor a gútai tűzoltóktól a Joj TV-nek elmondta, hogy amikor a helyszínre értek, két faépület állt lángokban. "Két magas nyomású vezetéket vetettünk be, légzőkészülékekkel végeztük az oltást" - fejtette ki.

A Joj TV úgy tudja, hogy amikor a tűzoltók a helyszínre értek, onnan nagy sebességgel távozott egy lengyel rendszámú fehér furgon. Miután eloltották a tüzet, találtak számos kannát, kanisztert, amelyben valamilyen ismeretlen vegyi anyagot tároltak. A ház 40 év körüli lengyel tulajdonosa megpróbálta őket lebeszélni arról, hogy jelentsék bárkinek is az esetet, ezért pedig még egy nagyobb összeget is felajánlott.

Az eset kapcsán a tűzoltók és a rendőrség mellett ezt követően a NAKA is megjelent. Renáta Čuháková kerületi szóvivő közölte, hogy hulladékkal való illetéktelen gazdálkodás ügyében indult eljárás.

A helyszínen talált anyagból mintát vettek, egyelőre azonban nem tudni, milyen anyagról van szó.

A rendőrség körözést adott ki a lengyel furgonra. Nem ez az első eset ugyanis, hogy egy ilyen autó által szállított különös vegyszerre bukkantak a hatóságok. Az ősz folyamán lelepleztek már hasonló cselekményt a Lévai járásban is.

(Noviny.sk)