Különösen veszélyes vegyi anyag szivárog egy tartálykocsiból, rendkívüli helyzetet hirdettek!

2023. április 13. - 11:06 | Régió

Vegyi anyag ömlött az útra egy benzinkút parkolójában, ezért mindkét irányban lezárták a D1-es autópálya Eperjes és Kassa közötti szakaszát – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón.

Különösen veszélyes vegyi anyag szivárog egy tartálykocsiból, rendkívüli helyzetet hirdettek!
Fotók: Rendőrség (Facebook)

„A lemešany-i kijárattól zárták le az autópályát. Az elkerülő út az I/20-as úton, Lemešanyn, Janovíkon, Bretejovcén és Budimíron keresztül vezet. Kassa és Eperjes irányában a budimíri kijárattól zárták le az autópályát" - közölte a rendőrség, és hozzátette, a kerülőút ugyanezen az útvonalon halad. A helyszínre kivonultak a tűzoltók.

A Markíza információi szerint egy rendkívül veszélyes vegyi anyagról, sósavról van szó, amely egy félreállított ukrán tartálykocsiból szivárgott.

Biztonsági okok miatt a közeli benzinkutat is lezárták. Az eperjesi járási hivatal elöljárója közölte, a történtek miatt rendkívüli helyzetet hirdettek, fennáll ugyanis a veszélye, hogy erősebb szél esetén a vegyi anyag messzebbre is eljuthat.

A teherkocsi sofőrje Novákyból tartott Ukrajna felé. Éjszaka félreállította a járművet, majd csütörtökön a reggeli órákban vette észre, hogy fehér füst szivárog a tartálykocsiból.


(TASR/tvnoviny.sk)