A kulturális miniszter állítja, csak kollégaként ismerte Peter Tóthot, fogalma sem volt a kapcsolatairól

2022. január 12. - 10:51 | Belföld

Ha valakinek érdeke, hogy egy ellopott magánbeszélgetésben turkáljon 2012-ből, akkor csak tessék. Így reagált Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter a médiában kedden megjelent információkra, miszerint együttműködött Peter Tóthtal, a SIS korábbi hírszerzési igazgatójával.

A kulturális miniszter állítja, csak kollégaként ismerte Peter Tóthot, fogalma sem volt a kapcsolatairól
Natália Milanová (Fotó: TASR - archív)

A tárcavezető a szerdai kormányülés előtt hangsúlyozta, egy ellopott magánkommunikációról van szó, amely akkor zajlott, mielőtt még belépett volna a politikába. Kiemelte, Tóthot – aki korábban újságíróként dolgozott – kizárólag munkatársként ismerte.

„Fogalmam sem volt a Marian Kočnerhoz fűződő kapcsolatairól” – hangsúlyozta.

A Nový Čas napilap kedden arról tájékoztatott, hogy rendelkezésükre áll egy több szerkesztőséghez elküldött e-mail közlemény. Ebből kiderült, hogy Tóth 2012 és 2016 között tanácsokat adott Milanovának a blogíráshoz. Akkoriban a Pravda napilapban publikált cikkeket, Tóth pedig ellenőrizte a bejegyzéseket stilisztikai és tartalmi szempontból.

A lap szerint Milanová a 99% nevű pártban ismerkedett meg Peter Tóthtal, aki akkoriban már közeli ismeretségben volt Marian Kočnerrel. A miniszter már régebben beismerte, hogy találkozott Peter Tóthtal. Ezt elmondta a Plus 7 Dní hetilapnak adott interjújában még 2020 áprilisában.


(TASR/para)