Kyselica önként távozik a belügyminisztériumból

2020. július 28. - 15:37 | Belföld

Önként lemond a belügyminisztériumban betöltött államtitkári posztjáról Lukáš Kyselica, az Egyszerű Emberek (OĽANO) jelöltje.

Kyselica önként távozik a belügyminisztériumból
Lukáš Kyselica (Fotó: TASR)

Kyselica azután döntött a távozás mellett, hogy hétfőn kiderült: miközben exrendőrként az OĽANO képviselőjelöltjeként kampányolt, a katonai titkosszolgálat alkalmazásában állt.


Kapcsolódó cikk: Kettős életet élt a választási kampány alatt az OĽaNO belügyi államtitkára, senki se tudta, hogy titkosügynök!

Az OĽANO koalíciós partnerei nem túl éles hangvételben nyilatkoztak a napvilágra kerülő információkról, az eseményeket a kormánypárt belügyeként kezelték.

Végül Igor Matovič kormányfő a Facebookon tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy Kyselica lemond.

"Lukáš Kyselica tegnap bejelentette nekünk, hogy távozik a belügyminisztérium államtitkári posztjáról. Megegyeztünk, hogy ezt mára még gondolja meg. Nem gondolta meg magát"

- írta a "Hős távozik" című posztjában a miniszterelnök.

Hozzátette: információi szerint Peter Pellegrinihez közel álló figurák próbálták a katonai titkosszolgálatban arra felhasználni Kyselicát, hogy az OĽANO minél rosszabb eredményt érjen el a februári választásokon.

"Mindenáron próbálták megakadályozni, hogy kormányt alakítsunk. Nem sikerült nekik. A titkosszolgálatok csak a legperverzebb diktátorok használják fel a politikai ellenfeleik ellen"

- zárta bejegyzését Igor Matovič.

Lukáš Kyselica rendőrként a Gorilla-nyomozócsoport volt vezetője volt. 2019-ben felmondott, és a katonai hírszerzés tagjaként indult a parlamenti választásokon az OĽaNO színeiben. Erről állítólag a párttársai sem tudtak. Kyselica a Denník N értesülése szerint 2019 októberétől 2020. március 19-ig szolgált a hírszerzésnél.

(parameter)