La Liga - Ancelotti: győzelmet érdemeltünk volna

2023. március 20. - 12:46 | Sport

Carlo Ancelotti szerint győzelmet érdemelt volna a Real Madrid labdarúgócsapata a Barcelonában 2-1-re elvesztett vasárnap esti bajnoki rangadón.

La Liga - Ancelotti: győzelmet érdemeltünk volna
Fotó: TASR/AP

"Jó mérkőzést játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet, ami szinte meg is volt. Aztán ott volt a gól, amit érvénytelenítettek" - utalt a klubvilágbajnok fővárosiak olasz trénere Marco Asensio 81. percben, 1-1-es állásnál szerzett találatára, amelyet hosszú videózás után les miatt nem adott meg a játékvezető. Mint mondta, el kell fogadniuk az ítéletet, ugyanakkor kétségei vannak a döntéssel kapcsolatban.

"Bár mindent megtettünk a végén, elvesztettük a kiegyensúlyozottságunkat és ők gólt szereztek" - fogalmazott Ancelotti Franck Kessié 92. percben szerzett győztes találata kapcsán. - "Ennek ellenére remekül játszottunk, azzal a magabiztossággal térünk haza, hogy kiválóan tudjuk befejezni a szezont."

Kitért rá, hogy az év végi katari világbajnokságot követően a január került sokba együttesének, miután nehezen nyerték vissza a formájukat - a december 31-én zárult 15. forduló után még azonos pontszámmal állt a Real Madrid és a Barcelona.

Sikerével a katalán gárda a forduló előtti 9 pontos előnyét 12 pontra növelte a válogatott szünet előtt, amelyet követően még 12 forduló lesz hátra a La Ligából. A győztes gránátvörös-kékeket vezető Xavi rendkívül fontosnak nevezte ezt a sikert.

"Uraltuk a játékot, több helyzetet alakítottunk ki, elégedett vagyok, mivel összességében kiválóan teljesítettünk" - értékelt Xavi, kiemelve: csapata kihajtotta magát, védekezésben és támadásban egyaránt rengeteget dolgozott.

A meg nem adott gól kapcsán úgy vélekedett: egyértelmű lesről született Asensio találata.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: