La Liga: Bale újabb meccsről hiányzik sérülés miatt

2019. december 6. - 18:45 | Sport

Gareth Bale sérülés miatt nem állhat a Real Madrid és Zinédine Zidane vezetőedző rendelkezésére a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 16. fordulójában.

La Liga: Bale újabb meccsről hiányzik sérülés miatt
Fotó: AP

Ezt a francia szakember jelentette be a szombati találkozót megelőző sajtótájékoztatón pénteken.

"A legutóbbi fordulóban, az Alavés elleni meccsünkön szenvedett kisebb izomsérülést, és néhány napos pihenőt követően még mindig nem érezte magát százszázalékos állapotban, nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni" - közölte Zidane. Hozzátette: nem hibáztatja a walesi szélsőt, és nem teszi felelőssé a sokadik hiányzása miatt.

"Nem hinném, hogy egy játékos bármit képes volna tenni a sérülés elkerüléséért. Fontos, hogy jól fel legyenek készítve az edzéseken, hangsúlyos az étkezés, valamint sérülés esetén a rehabilitációs munka. Hiszem, hogy a játékosaim ezekre maximálisan odafigyelnek, mi ehhez a legjobb szakembereket tudjuk számukra biztosítani" - mondta.

A Real Madrid nem kommunikálta a 30 éves Bale hiányzását, ellentétben Marcelo és Eden Hazard sérülésével, amelyről csütörtökön közölt részleteket.

A walesi 2013-ban az akkor világrekordot jelentő 100 millió euróért igazolt a Real Madridhoz, melyben azóta 77 találkozót hagyott ki különböző sérülések miatt. Utóbbiak miatt a spanyol sajtóban visszatérő célponttá vált.

A Real Madrid szombaton, 13 órától az Espanyolt fogadja.


(MTI)