La Liga - A debütáló Xavi büszkévé tenné a szurkolókat

2021. november 19. - 19:31 | Sport

Büszkévé tenné a klub szurkolóit Xavi Hernández, aki szombaton a városi rivális Espanyol ellen mutatkozik be vezetőedzőként az FC Barcelona labdarúgócsapatának kispadján.

La Liga - A debütáló Xavi büszkévé tenné a szurkolókat
Xavier Hernández Creus (TASR)

A Ronald Koemant váltó 41 éves tréner leszögezte: futballistáinak tudatosítaniuk kell magukban, hogy a gránátvörös-kékek játékosai, és minden percben tudásuk legjavát nyújtaniuk a pályán.

"Az eredmények az ellenfeleinktől és a játék képétől fognak függeni, de kötelességünk a szurkolóinkat büszkévé tenni, még akkor is, ha épp nem tudunk győzni" - fogalmazott a Barcelonában 24 éven át szerepelt, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépett korábbi klasszis középpályás. Mint elmondta, edzőként "kevésbé ideges", mint futballistaként volt, hiszen a pályán jó teljesítményt nyújtani nehezebb.

Ugyanakkor nincs könnyű helyzetben a katari al-Szadd együttesétől érkezett szakember, a Lionel Messi távozása után önmagát kereső csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe.

Játékosként Xavi - teljes nevén Xavier Hernández Creus - 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.

MTI