La Liga - Depay 2,5 évre aláírt az Atlético Madridhoz

2023. január 20. - 20:12 | Sport

Memphis Depay az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását.

La Liga - Depay 2,5 évre aláírt az Atlético Madridhoz
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A madridi klub pénteken honlapján közölte, hogy két és fél évre szóló megállapodást kötöttek a 28 esztendős holland támadóval, akit a Barcelonától szereztek meg.

Depay barcelonai szerződése a nyáron járt volna le, a katalán klub közlése nyomán a madridiak hárommillió eurót fizettek a játékosért, az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén egymillió euróval emelkedhet a nyáron. A két klub közötti megállapodás részeként a Barcelona a nyári átigazolási időszakban 20 millió eurónál kevesebb összegért megvásárolhatja az Atléticótól Yannick Carrascót. A 29 éves belga válogatott labdarúgó madridi szerződése jövő nyáron jár le, és annak meghosszabbításáról nem tudott megállapodni az együttessel.

Depay csütörtökön már átesett az orvosi vizsgálatokon, illetve a Barcelona beleegyezésével - madridi szerződésének aláírása előtt - már részt vett az Atlético edzésén is. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője a szombati bajnoki mérkőzésen - amelyen a Valladolidot fogadja csapata - már számíthat az új szerzeményre.

A holland támadónak az Atlético az ötödik profi csapata a PSV Eindhoven, a Manchester United, az Olympique Lyon és a Barcelona után. Utóbbi klubhoz 2021 nyarán ingyen érkezett, az eltelt másfél évében 42 tétmeccsen lépett pályára és 14 gólt szerzett. Amíg azonban honfitársánál, Ronald Koemannál állandó játéklehetőséghez jutott, addig a holland trénert a kispadon 2021 őszén váltó Xavi Hernándeznél már hátrébb szorult a rangsorban.

(MTI)

Címkék: Memphis Depay