Labdarúgás: Dobogós helyezés a cél Nagypakán

2016. február 12. - 16:20 | Sport

Évzáró közgyűlést tartottak a nagypakai Testnevelési Egyesület tagjai.

Labdarúgás: Dobogós helyezés a cél Nagypakán
A tanácskozás résztvevői (Fotók: Képarchívum)

Ivan Seňan polgármester köszöntője után Juhász Zoltán elnök, továbbá Dominik Vanek, Andrássy Balázs és Varga Gyula edzők értékelték a csapatok szereplését, és számoltak be a szervezet működéséről.

A felnőttek a 2014/2015. évi bajnokságban az előkelő második helyen végeztek 57 ponttal, 92:43-as gólaránnyal, a 2015-ös őszi idényben 23 pontot, 47:30-as gólarányt jegyez az alakulat, melynek teljesítménye „csupán“ a hetedik helyre volt elegendő. Az ifjabb diákok gárdája a területi verseny résztvevője.

A klubvezetés legfőbb célkitűzése, hogy a csapat a tavaszi szezonban dobogós helyen végezzen. A működéshez szükséges feltételeket az illetékesek szponzorok támogatásával igyekeznek bebiztosítani.

A nagypakai sportolók – úgy mint minden esztendőben – tavaly is megrendezték a hagyományos kártyaversenyt, bekapcsolódtak helyi környezetszépítési akciókba, társszervezői voltak a gyermek- és falunapi műsoroknak.

Az idei felkészülésről Pavol Lehota koordinátor tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit: az alapozó edzéseket hazai környezetben tartják, a mérkőzéseket a dénesdi műfüves pályán játsszák. A „főpróbát” február utolsó hétvégéjére tervezik Sárosfa ellen. Ami a játékoskeretettel összefüggő változásokat illeti, a csapattól eltávozott Németh Péter (Gútor?), Konkoly Attila (?), új szerzemények a kapus Varga László (Nagymagyar), Birkás Zsolt (Patas), Pénzes Attila (Lég) és Chudoba Gábor (Somorja), de másokkal is folynak még tárgyalások.


A közgyűlés munkaelnöksége

A keret további tagjai:

Michal Hluško, Pavol Lehota, Tomáš Masaryk, Andrássy Balázs, Milan Santai, Mikóczy László, Martin Šavel, Daniel Takács, Marián Masaryk, Bugár Imre, Dominik Vanek, Juhász Zoltán, Sárosfai Csaba.

Az eddigi előkészületi mérkőzések eredményei:

Nagypaka–Gomba 3:4, Nagypaka–Tejfalu 6:2.

(lel)