Labdarúgás: Nagypakai felkészülés kellő optimizmussal

2016. augusztus 5. - 22:27 | Sport

A Dunaszerdahelyi Területi Labdarúgó-szövetség által irányított VII. ligában szereplő nagypakai csapat az elmúlt idényben a 9. helyen zárta a bajnokságot.

Labdarúgás: Nagypakai felkészülés kellő optimizmussal
Hangolás a vasárnapi bajnoki mérkőzésre (Fotó: Lelkes Vince)

Ez az eredmény bizony az egy évvel korábbi ezüstéremhez képest nem számított különösebb sikernek a Somorja melletti település fociberkeiben. A hétvégén induló 2016/2017. évi focimaratont megelőző utolsó, pénteki edzésen Juhász Zoltán klubelnököt kérdeztük a felkészülésről, a friss tervekről.

„Pavol Lehota edző vezetésével hazai környezetben készültünk az új idényre heti két edzéssel, ehhez jöttek az előkészületi mérkőzések. Nagyon jó volt a tréningek látogatottsága, a csapat optimistán várja a vasárnapi bajnoki kezdést Nagyszarván. Tudomásunk szerint a fociszövetség átszervezni készül a csoportok beosztását, melynek függvényében a VII. ligából több klub is magasabb osztályba kerülhet. Célunk az, hogy mi is a feljutók között legyünk, ezért minden tőlünk telhetőt megteszünk a lehető legjobb helyezés elérése érdekében. Nagy örömünkre, az egészségügyi okok miatt korábban féléves pihenőre szorult gólerős játékosunk, Milan Santai is elkezdte az erősítést” – tájékoztatta a Paramétert a nagypakai tisztségviselő.

Távozott a klubtól:

Dominik Vanek (Légre).

Érkeztek:

Marek Študent (Gútor), Németh Péter (Gútor), Zsigó Zoltán (Horvátgurab), Rudolf Földvári és Daniel Šimončík (saját nevelésű ifik).

A keret további tagjai:

Varga László, Sárosfai Csaba, Birkás Zsolt, Pavol Lehota, Andrássy Balázs, Renczés Bálint, Szitás Lukáš, Milan Hluško, Pénzes Attila, Juhász Zoltán, Takács Dániel.

Az előkészületi találkozók eredménye:

Nagypaka–Egyházgelle 1:3, Nagypaka–Csallóköztárnok 3:2, Nagypaka–Gútor 1:3, Nagypaka–Csenke 1:2.

Támogatók: a Község Önkormányzata, Valeur Kft., Clinica Orthopedica és mások.

(lel)