Lajčák a Kuciak-gyilkosságról: "A társadalom magához tért"

2019. február 21. - 17:27 | Belföld

Egy évvel Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása után Szlovákia más, mint előtte volt – ebben egyetért Gál Gábor igazságügy-miniszter (Híd), Andrea Kalavská egészségügyi miniszter (Smer-SD) és Miroslav Lajčák külügyminiszter (Smer-SD) is.

Lajčák a Kuciak-gyilkosságról: "A társadalom magához tért"
Fotó: TASR

„Mindenki rájött, hogy a munkáját – dolgozzon akár a közszférában vagy alacsonyabb beosztásban – ellenőrzik, elbírálják, és ha valamit rosszul csinál, akkor azért felelősséget kell vállalnia"

– fejtette ki a véleményét Gál, aki hisz abban, hogy megoldódik a gyilkosság, még akkor is, ha nem most, hanem később. „Az igazságszolgáltatás lassú, de mindenkit utolér" – mondta.

Kalavská is hisz abban, hogy sikerül felgöngyölíteni a gyilkosság szálait. A miniszter szerint a gyilkosság óta a társadalom érzékenyebben reagál a körülötte zajló eseményekre.

Lajčáknak is hasonló a véleménye.

„A társadalom magához tért, és bizonyos jelenségeket most már kevésbé tűr meg. Ez nagy nyomást gyakorol ránk, köztisztviselőkre"

– mondta, hozzátéve, hogy ez a társadalom javát szolgálja. „Ne felejtsük azonban el, hogy parlamentáris demokráciában élünk, amelynek megvan a maga mechanizmusa, és ezt mindenkinek el kell fogadnia" – tette hozzá.

(TASR)