Lajčáknak se tetszik a Smer, az SNS és az ĽSNS közös döntése

A Smer külügyminisztere bírálta a választások előtti 50 napra meghosszabbított, politikai közvéleménykutatásokat érintő moratóriumot.

Lajčáknak se tetszik a Smer, az SNS és az ĽSNS közös döntése
Miroslav Lajčák

"Ezt nagyon negatívan értékelem, mert beavatkoztak a polgárként meglévő tájékozódáshoz fűződő jogomba" - szögezte le a kormány szerdai ülése előtt.

Reményei szerint a Smer, az SNS és az ĽSNS képviselői által jóváhagyott javaslatot Zuzana Čaputová államfő nem írja alá.

"Jómagam tudni szeretném, hogyan alakulnak a preferenciák, és tartom magam annyira intelligensnek, hogy azt magam is ki tudjam értékelni" - figyelmeztetett, hozzátéve a sokszor hangoztatott érvet, hogy a világon csak Tunéziában és Kamerunban van ennél hosszabb moratórium: "Olyan országok közé kerültünk, amelyek között nem szeretnénk lenni."

Az újságírók kérdezték arról is, mit szól a Martin Glváčcsal kapcsolatos fejleményeket, aki kedden (még) nem jelentette be lemondását azt követően, hogy a bíróság bizonyítékként tekint Marian Kočner Threema-beli kommunikációjára, így tulajdonképpen beigazolódott, hogy a Glváč és Kočner közt folytatott társalgás is valódi.

"Ez egy olyan dolog, amit mindenkinek a saját lelkiismeretével kell lerendeznie, én senki lelkiismeretébe nem kívánok beleavatkozni" - húzta alá.

(Denník N)