Lakása ablakából lövöldözött egy férfi az éjszaka Pozsonyban – civilek és egy rendőr sérült meg, a támadót lelőtték

2023. szeptember 28. - 07:32 | Régió

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka fegyverdördülésekre ébredtek az emberek Pozsony Dúbravka városrészében, miután egy férfi lakásának ablakából véletlenszerűen kezdett az emberekre lövöldözni.

Lakása ablakából lövöldözött egy férfi az éjszaka Pozsonyban – civilek és egy rendőr sérült meg, a támadót lelőtték
Forrás: noviny.sk

A TV JOJ információi szerint a férfi hajnali 1 óra körül a járókelőkre kezdett lövöldözni lakása ablakából. Rövid időre abbahagyta a lövöldözést, eltávolodott az ablaktól, majd nem sokkal később egy robbanást lehetett hallani a lakásból. A férfi kirohant a lakásából, késsel indult meg az időközben kiérkező rendőrök felé, akik végül agyonlőtték őt a lépcsőházban. A férfi azt ordítozta, hogy megöli őket.

Az eset során három civil és egy rendőr megsérült. A sérülteket a szomszédok lehúzták az utcáról, valamint elsősegélyben részesítették őket. A civilek főként a karjukon és a lábukon sérültek meg.

Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője közölte, egy személy közepesen súlyos sérülést szenvedett azzal, hogy lövés érte a karját. Miután kivizsgálták, hazaengedték. További két személy súlyosabb sérüléseket szenvedett, a vállukat és a könyöküket érte lövés, egyiküknek pedig vágott sérülés is volt a nyaka tájékán, amit a támadó okozott neki. Mindegyiküket megműtötték, jelenleg az intenzív osztályon kezelik őket. Egy másik sérültet a pozsonyi Bory kórházban ápolnak, az állapota stabil.

A TV JOJ információi szerint az elkövető egy 35 éves férfi volt. A lakótelepen több mint tíz lövést lehetett hallani, a járókelők az autók és épületek mögött kerestek menedéket.

A helyszínelés egész éjszaka folyt, a környéket lezárták.


(noviny.sk)

Címkék: lövöldözés, Pozsony