A lakosság 63 százaléka időben fizeti be a számlákat

2019. május 17. - 20:34 | Belföld

Szlovákiában nagy a fizetési fegyelem a lakosság körében, de előfordul, hogy az emberek nem tudják vagy nem akarják befizetni a számláikat – derült ki az Intrum társaság felméréséből, amelyet minden évben elvégez 24 európai országban.

A megkérdezettek 63 százaléka válaszolta, hogy minden számláját időben befizette tavaly. Ezzel szemben a megkérdezettek 3 százaléka mondta, megtörtént, hogy öt vagy még több számlát sem tudott időben befizetni. „Összességében a megkérdezettek 36 százalékával történt meg, hogy legalább egy alkalommal nem fizetett be valamilyen számlát” - közölte az Intrum. Közülük 2 százaléknyian mondták azt, hogy szándékosan nem fizették be.

„Itt elsősorban diplomás, munkaviszonyban levő személyekről van szó, többségük 25 és 34 év közötti”

– derült ki a felmérés adataiból.

Összességében a megkérdezettek 90 százaléka ért egyet azzal, hogy minden számlát időben be kell fizetni. Ezen a téren 1 százalékpontos a növekedés a tavalyi évhez képest, és ezzel Szlovákia az élbolyba tartozik a fizetési fegyelem terén, a negyedik Európában.

„Főleg az idősebb korosztályokhoz tartozók adták ezt a választ, a fiatalabbak körében valamivel alacsonyabb ez az arány”

- tette közzé a felmérést végző cég.

TASR

Címkék: lakosság