Lakossági fórumot tartanak este Sikabonyban

Dunaszerdahely városa és a Sikabony Polgári Társulás közös szervezésében kerül sor a lakossági fórumra, 18 órától a közösségi házban.

Lakossági fórumot tartanak este Sikabonyban
Fotók: Paraméter

A dunaszerdahelyi városrészben megtartandó gyűlésen elsősorban a sikabonyi temető revitalizációja lesz. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi temető tulajdonképpen megtelt.

Az egy hektáros területen elterülő sírkertben már alig van hely újabb síroknak, így bővítésre van szükség, amit a városi önkormányzat tervei alapján a katonai temető mögötti területen valósíthatnának meg.

Itt mintegy hatezer négyzetméter áll rendelkezésre, mely területen 600 újabb sírhely kialakítására nyílik lehetőség. A tervek közt szerepel a kistemplomtól induló járda meghosszabbítása is, valamint fák kiültetése. 

Emellett a Nagyabonyi út felől felújítják a sírkert kerítését, mégpedig alkalmazva a templom gótikus ablakíveinek motívumait. Az újonnan létesítendő kerítésnél urnafülkéket is kialakítanak, összesen 50-et.

A Gálffy családnak, illetve másoknak az öreg temetőben még álló sírkertjét pedig áthelyezik egy annál méltóbb környezetbe.

Lecserélik a katonai temető fakeresztjeit is, mivel az időjárás következtében az elmúlt évek során megrongálódtak.

A tervek szerint a temető felújításával és bővítésével kapcsolatos munkálatok jövő év februárjában kezdődhetnek el.

(SzT)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.