Lángba borult egy családi ház és fészer Nagymagyaron, egy balkon pedig Csallóközkürtön

2022. február 25. - 15:12 | Régió

Csütörtökön este a nagymagyari (Dunaszerdahelyi járás) Felső utcában tűz ütött ki egy családi házban, pénteken délelőtt pedig a csallóközkürti Ádor utcában, egy lakóház balkonján.

Lángba borult egy családi ház és fészer Nagymagyaron, egy balkon pedig Csallóközkürtön
Tűzoltósági felvételek

A tűzhöz a dunaszerdahelyi és a somorjai hivatásos, illetve a nagymagyari és gombai önkéntesek is kivonultak. Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivőtől megtudtuk, hogy a tűzoltók megérkezésekor már lángokban állt az egész tető, továbbá a faanyag is, ami ház mögötti fészerben volt.

Szerencsére már senki nem tartózkodott a házban. A tűzoltók több vezetékkel kezdték meg a lángok oltását, ezzel egyidejűleg a tetőszerkezet bontását. Az oltást nehezítette, hogy az udvar tele volt szeméttel, különböző tárgyakkal, amelyek akadályt képeztek, emiatt nehezen fértek hozzá a lángokban álló épületekhez.

A tűzvizsgáló később megállapította, hogy a tüzet gondatlanság okozta. A keletkezett anyagi kár eléri a 15 ezer eurót, a megmentett vagyon értéke pedig a 25 ezret.

Két héttel ezelőtt már történt egy súlyos tűzeset Nagymagyaron.

Pénteken délelőtt ugyancsak tűzesethez riasztották a dunaszerdahelyi és a nagymegyeri egységeket, ezúttal Csallóközkürtre, ahol egy lakóház második emeleti balkonja borult lángba. A lakás tulajdonosa kimenekült, más személyt nem kellett kihozni - árulta el érdeklődésünkre Lelkes István, a járási tűzoltóság igazgatója.

Azt pontosan nem tudtuk meg, mi gyulladt ki a balkonon, a tűz viszont csupán a ház szigetelésében okozott kárt, a lakásra nem terjedt át.

(parameter)