Lángba borult egy családi ház pincéje Ekecsen

Szombat este újabb tűzhöz riasztották a tűzoltókat Ekecs községbe (Dunaszerdahelyi járás).

Lángba borult egy családi ház pincéje Ekecsen
Illusztráció

Fél kilenc környékén tűz ütött ki egy kétszintes családi ház pincéjében. "A nagymegyeri állomásról kettő, a dunaszerdahelyiről egy kocsival szálltak ki a tűzoltók, emellett segítettek a helyszínen a helyi önkéntesek is. Négy technikával összesen 9 tűzoltó vett részt az oltásban és a mentésben" - számolt be érdeklődésünkre Hodosi Tibor, a nagymegyeri tűzoltóság parancsnoka. 

A kiérkezésükkor a pince lángokban állt, de még nem terjedt át a tűz a többi emeletre, amit két támadóvezeték bevetésével sikerült is megakadályozni - folytatta a parancsnok. A ház többi részét ugyanakkor ellepte a füst. Légzőkészülékben hatoltak be a házba, mjd miután sikerült megfékezni és eloltani a lángokat, kiszellőztettek.

Az anyagi kár jelentős, a ház tulajdonosának azonban a jelek szerint a sokkon kívül nem esett komolyabb baja. Őt a helyszínen megvizsgálták és ellátták a mentők.

A tűz oka egyelőre ismeretlen.

Zajlik az élet a faluban, pénteken délelőtt egy tehénistállóban ütött ki tűz a községben, és egy egy hete a hírhedt bankautomata-robbantásnak, mely során több tízezer euróra becsülték a kárt.

(parameter)