Lángok csaptak fel a dunaszerdahelyi Ambropekben!

2021. május 13. - 22:35 | Régió

Csütörtökön este tűz keletkezett a pékárugyártó vállalat egyik üzemi csarnokában. Szerencsére most sikerült meggátolni a nagyobb kárt.

Lángok csaptak fel a dunaszerdahelyi Ambropekben!
Archív felvétel - Paraméter

Egy kemence kéményében keletkezett tűz, melyhez este fél kilenc után riasztották a tűzoltókat - tudtuk meg Hodosi Tibortól, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnokától. Személyi sérülés nem történt, emberek evakuálására a kiérkezésükkor már nem volt szükség.

A tűzoltók több járásból nagy erőkkel szálltak ki a helyszínre. Hodosi kifejtette, hogy Dunaszerdahelyről három, Somorjáról kettő, Nagymegyerről és Galántáról 1-1 technikával, emellett Nagyszombatból érkezett egy tűzoltómentő, valamint a bősi önkéntesek is egy kocsival kiszálltak. Összesen 9 technikával 18 tűzoltó érkezett a helyszínre.

"Két támadóvezetékkel és egy magas nyomású tömlővel kezdtük meg az oltást, és szerencsére sikerült időben megfékezni a tüzet" - árulta el, hozzátéve, hogy tíz óra után még folyamatban volt a berendezés hűtése, valamint egy magas nyomású készüléket is a helyszínen hagytak a biztonság kedvéért.

A helyszínre tűzkivizsgálót is kirendeltek, hogy megállapítsa, pontosan mi okozta a tüzet.

Közel három évvel ezelőtt, 2018 júniusában hatalmas lángok csaptak fel a szomszédos Minit egyik gyártócsarnokában. A tűzeset során keletkezett kár az akkori becslés szerint elérte a 10 millió eurót.

(SzT)