Lányát akarta megtanítani síelni, meghalt a Tátrában a fiatal érsekújvári tanítónő

Síelés közben elesett, és nekicsapódott a sífelvonó oszlopának, ami a pályán kívül volt, és nem védték matracok.

Lányát akarta megtanítani síelni, meghalt a Tátrában a fiatal érsekújvári tanítónő
Helyszíni felvétel - Nový Čas

A szörnyű tragédia, amiről már korábban beszámoltunk, a Bachleda-völgyben történt szombaton. A 30 éves Lucia hároméves kislányával, Johankával és férjével érkezett síelni a Bélai-Tátrában található síköznpontba.

Azóta is csak találgatják, hogy történhetett a tragédia, ami egyébként nagy valószínűséggel megelőzhető lett volna. Egy szemtanú a Nový Čas-nak úgy nyilatkozott, hogy a nő lábáról lekapcsolódott az egyik sítalp, ezért megállt a botokkal. A férjének átadta a lányukat, majd kikapcsolta a másik sítalpat is, és a cipőjén haladva megpróbálta megközelíteni a lecsúszott talpat. Sajnos viszont elcsúszott a befagyott terepen, és elkezdett zuhanni, majd már csak a sífelvonó oszlopa állította meg.

Perceken belül ott volt mellette egy önkéntes mentős, aki elkezdte újraéleszteni, majd miután megérkeztek a helikopterrel a mentők, átadta nekik. A fiatal nő testén nem is voltak külsérelmi nyomok, de olyan erővel ütközhetett az oszlopnak, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

Felmerül a kérdés, hogy állhat egy oszlop ilyen veszélyes helyen védtelenül, Martina Múdra, a központ marketingese azonban ennek kapcsán azt mondta, hogy a sípályán található elemeket, oszlopokat körbematracozzák, ez az oszlop viszont távol esik a pályától. "Nagyon sajnáljuk ezt a balesetet, mivel a tragédia a véletlenek rettenetes sorozata miatt következett be" - szögezte le.

Jaro Švorc hegyi mentő is egyetértett abban, hogy az inkriminált oszlop meglehetősen messze esik a pályától, viszont mégis akadt a körülményeknek olyan véletlen egybeesése, ami ilyen tragédiát okozott. Márpedig, ha az az oszlop is körbe lett volna matracozva, akkor a végeredmény bizonyára nem lett volna ennyire tragikus.

Lucia az érsekújvári Bethlen Gábor Alapiskolában tanította a gyerekeket, közkedvelt volt. "Váratlanul ért bennünket a halálhíre, óriási fájdalmat érzünk emiatt. A legjobb tanítónőm, kollégám és barátnőm volt egy személyben - árulta el Iveta Rajčániová, az iskola igazgatónője.

(Nový Čas/SME)