Laššáková ugyanolyan lesz, mint Maďarič

2018. március 21. - 17:57 | Belföld

Ľubica Laššáková (Smer-SD) kulturálisminiszter-jelölt nem lát okot arra, hogy valamit másként csináljon, mint elődje Marek Maďarič (Smer-SD). Ezt szerdán közölte a sajtóval, miután találkozott Andrej Kiska államfővel.

Laššáková ugyanolyan lesz, mint Maďarič
Ľubica Laššáková (Fotó: TASR)

„Nagyon jó állapotban hagyta hátra a kulturális tárcát. Be kell fejezni a Szlovák Nemzeti Galéria (SNG) felújítását és Krasznahorkát (Krásna Hôrka). De a régiókban is több száz olyan kulturális intézmény van, amely felújításra vár” – figyelmeztetett.

Az üzembentartási díjak kapcsán megjegyezte, hogy szükség van rájuk az RTVS finanszírozása céljából, de ezek összegéről még korai lenne beszélni. Meg akarja nézni Maďarič javaslatát az RTVS igazgatójának cseréjéről. Hogy a javaslatot megpróbálja-e átültetni, egyelőre nem világos.

Laššáková továbbá elnézést kért a Soros Györggyel kapcsolatos kijelentéseiért. „Nagyon sajnálom, és ezt az államfőnek is megmagyaráztam. Bocsánatot kérek. Ez egy szerencsétlen megfogalmazás volt, talán az aktuális történések nyomása alatt. Elnézést kérek a kijelentésért” – tette hozzá.

Ľubica Laššáková a Denník N-nek elmondta, hogy „még ha sokszor azt is mondják, hogy ugyan mit tudna már egy ilyen nyolcvanöt éves úr irányítani Szlovákiában egy óceánon keresztül, az említett úr játékai mégis működnek. Nem csak Szlovákiában. A harmadik szektor nagyon gazdagnak tűnik azokhoz a forrásokhoz képest, amelyeket beismernek. Kell, hogy legyen egy más forrás is, kell, hogy valaki anyagilag támogassa őket, és azt gondolom, hogy ezek a pénzek az óceánon túlról érkeznek”.

(TASR)