Lássuk, mi is történt a Szërdehelyi Sétatéren!

Június 28-án, csütörtökön a Csallóközi táncegyüttes ifi- és gyermekcsoportja mutatta be a legújabb SZËRDEHELYI SÉTATÉREN 3 című egész estés műsorát.

Lássuk, mi is történt a Szërdehelyi Sétatéren!
További fotókért kattints a képre!

A Csallóközi négy korosztállyal működik, mára 130 tagot számláló közösséggé nőtte ki magát.

Oláh Attila legjobb döntéséről, a Csallóközi újjáélesztéséről és az utánpótlás-nevelésről Rigó Konrád kulturális államtitkár tett megemlítést az ünnepi beszédében.

„...A belső tűztől, ami benne ég, könnyen segítőkre talál. Egyrészt vissza tudta hívni, a régi táncosokat, másrészt Fecske Renátával együtt létrehozták és aktívan működtetik az Aprócsallóközit és a Kiscsallóközit” – tette hozzá az államtitkár.

Az ifik és a gyerekek mezőkölpényi, Vág-Garam közi, dél-alfödi, gömöri, zoboralji és magyarbődi táncokat mutattak be. A műsor zenei kíséretét Szabó Mátyással a Pósfa zenekar biztosította.

A színpad virtuóz zenészektől, lelkes táncosoktól, a nézőtér óviációtól és tapstól volt hangos. A teltházas esten jelen volt Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere, valamint Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármesterek.

Az eseményen nemcsak a közösséghez tartozás örömét érezhettük át, hanem sok mindent abból, amit önismeretnek, önbecsülésnek hívnak. Sok minden mellett a tánc is segít abban, hogy megismerjük önmagunkat, határainkat, emellett felszabadít és boldoggá tesz.


(en)