Lássuk, tavalyhoz képest változtak-e az árak a Csallóközi Vásárban!

Csütörtökön kezdődött a 38. Hagyományos Dunaszerdahelyi Vásár – ezúttal is felmértük, hogy mit mennyiért kínálnak az árusok.

Lássuk, tavalyhoz képest változtak-e az árak a Csallóközi Vásárban!
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

Tavaly már megírtuk, hogy egy átlagos vásári menüért legalább 10 eurót kell fizetnünk, és akkor még nem is számoltunk a szórakozási lehetőségekkel. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy az előző vásárhoz képest milyen mértékben változtak az árak.

Textiláruból ezúttal sincs hiány, áraik pedig körülbelül ugyanúgy mozognak, mint egy éve. Az árusok különféle akciókkal csalogatják az embereket: 30 euró helyett ezúttal 10-ért kapható a párnahuzat, máshol „szuper árért“, 17 euróért kínálnak hasonló terméket. Az olasz női táskák esetében pedig egyenesen kiárusítást tartanak!

A pecsenye és a sült kolbász ára nagyjából maradt annyi, mint tavaly, a libamájért viszont már 1 euróval többet fizetünk... A kaja mellé jöhet egy pofa sör vagy Kofola, amelyek ára nem sokban különbözik. Végezetül pedig a desszert következik – a kürtőskalács ára sem változott a tavalyihoz képest.

A gyomrunkat már megtömtük, de haza is szeretnénk vinni valamit: 1 kiló kolbászért és 1 liter burcsákért máris több mint 10 eurót csengetünk ki.

Persze a gyerekek is szórakozni akarnak: nemcsak a libamájnak, de a ringispíleknek is felment az áruk. A Booster nevű attrakció is egy euróval drágult. A hintáért 2 eurót, az autodromért pedig 3,50-et kell perkálnunk – ezek tavaly még 50-50 centtel olcsóbbak voltak.

Természetesen mindenki saját pénztárcájának az ura, így csakis tőlünk függ, hogy mennyit vagyunk hajlandók költeni a vásárban. Lehetőség akad bőven.

(tt)