Látványos égi jelenségtől estek pánikba az emberek

2017. december 23. - 12:53 | Tech

Sokan az idegenek támadásától tartottak...

Látványos égi jelenségtől estek pánikba az emberek
Fotó: Twitter

Los Angeles lakói különös fényjelenséget láthattak helyi idő szerint péntek este. A közösségi oldalakon sorra jelentek meg a beszámolók és felvételek a furcsa objektumról. Sokan már földönkívüliek támadásától tartottak.

Az egyik szemtanú, Frances Tracy-Black szerint épp hazafelé autózott, amikor az égre tekintve egy égő üstökösnek tűnő testet pillantott meg. "Úgy nézett ki, mint egy rakéta, majd óvszer alakú füstté változott, ahogy látszólag kettévált" – mondta Tracy-Black. A nő hozzátette, az úton több sofőr is lelassított, hogy megnézhesse a fényes objektumot.

A jelenségre természetesen van ésszerű magyarázat. A különös objektum a SpaceX Falcon 9 rakétája volt, melyet a közeli Vandenberg légitámaszpontról bocsátottak fel. A rakéta egy műholdat szállított.

A helyiek többsége azonban nem tudott a rakéta indításáról, így kisebb pánik tört ki. A lenyűgöző fényjelenség oka az volt, hogy a rakétát nem sokkal naplemente után bocsátották fel, így a napfény még épp megvilágította a szerkezet által kibocsátott füstöt.

24.hu

Címkék: spacex, jelenség, pánik