Lavinaomlás a Magas-Tátrában: életét vesztette egy mentős

2019. február 28. - 13:38 | Belföld

Életét vesztette az egyik hegymászó, akit elsodort a lavina a Magas-Tátrában. A férfi hegyimentősként dolgozott.

Lavinaomlás a Magas-Tátrában: életét vesztette egy mentős
Fotó: Facebook

Lavina sodort el két embert csütörtökön délelőtt a Magas-Tátrában, a Poduplaszki-völgyben (Bielovodská dolina) - írtuk korábban. A legfrissebb információk szerint a lavinaomlásnak egy halálos áldozata van.

Az egyik hegymászó egy nyílt terepen rekedt megközelítőleg száz méterre a csúcs alatt, és nem tudott senkivel kommunikálni.

A másik hegymászó életét nem tudták megmenteni, az esés közben súlyosan megsérült. Mint kiderült, az áldozat a hegyimentők egyik kollégája, aki társával épp azon a szakaszon mászott.

A hegymászók segítségére mentőhelikoptereket riasztottak, a mentést azonban nehezítették a kedvezőtlen időjárási körülmények, a Magas-Tátrában ugyanis viharos szél tombol, a meteorológusok narancssárga riasztást adtak ki.

Az életben maradt hegymászóért indított mentőhelikopter a viharos szél miatt nem tudott felszállni, ezért lengyel kollégáik igyekeztek megközelíteni a helyszínt a Békás-tavak völgye felől

A hegyimentő szolgálat őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt kollégájuk családjának: „Ez a tragikus esemény, mélyen megrendített mindannyiunkat, hiszen egy régi kollégánk, egy áldozatkész mentős vesztette életét.”


(TASR/para)