Leáll a parlament munkája a koronavírus miatt

2020. október 26. - 12:06 | Belföld

A parlament valószínűleg ezen a héten nem ülésezik. Ennek oka az, hogy több képviselő sem tudna megjelenni a törvényhozásban a koronavírus fertőzésének veszélye miatt.

Leáll a parlament munkája a koronavírus miatt
Illusztráció (tasr)

Tekintettel arra, hogy a kormánypárti Sme rodina képviselőjének tesztje pozitív eredményt mutatott, a mozgalom egész klubja karanténba vonul, ezért problémát jelenthet a parlament határozatképessége. Ezt a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Peter Pčolinský megerősítette. A koalíció ezért arról tanácskozik, hogy az ülést áttegyék-e a jövő hétre. Pčolinský szerint a házbizottságban kedden kell meghozni döntést az ülés elhalasztásáról.

Pčolinský arról tájékoztatott, hogy a Sme rodina egyik politikusánál hétfőn pozitív eredményt mutatott ki a teszt, és hozzátette, hogy számos képviselő nemcsak a fertőzés veszélye, hanem egyéb okok miatt is hiányozhat az ülésről. A parlamenti frakciók jelenleg azt vizsgálják, hogy hány képviselő tudna részt venni a parlament munkájában. Az OĽANO parlamenti klubjának vezetője, Michal Šipoš elmondta, hogy Milan Potocký parlamenti képviselőtől eltekintve más politikusuk nem lett vírusos. Az SaS és a Za ľudí klubok képviselői egyelőre egészségesek.

Hétfőn 10 órától a képviselők tesztelése tovább folytatódik a Szent Mihály Kórházban, a Peter Pellegrini vezette Hlas politikusait is ma vizsgálják ki.

Pčolinský kijelentette a parlament üléseit a házelnök, Boris Kollár szombati balesete miatt Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke venné át. Pčolinský szerint Kollárt meg kell műteni, de annak dátumát nem tudta megmondani. Mint ismeretes, a parlament és a Sme rodina elnökének eltört a második nyakcsigolyája, felépülése heteket vesz majd igénybe.

TASR