Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében

2019. szeptember 16. - 18:12 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) leállította a büntetőeljárást Andrej Kiska volt államfő Robert Fico volt kormányfő általi állítólagos zsarolása ügyében. Erről a Nový Čas napilap és a Joj TV tájékoztatott a weboldalán. Az információt az Országos Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

Leállították a büntetőeljárást Kiska állítólagos zsarolása ügyében
Fotó: TASR

Az ügyet vizsgáló nyomozó a televízió információi szerint úgy határozott, hogy a szóban forgó tett nem minősül bűncselekménynek.

„A NAKA nyomozója hivatalból indított vizsgálatot zsarolás bűncselekményének gyanúja miatt. A megbízott nyomozó minden érintett személyt beidézett kihallgatásra. Az értékelést követően az ügyet 2019. szeptember 11-én lezárta, mivel a szóban forgó tett nem minősül bűncselekménynek, és nem indokolt az eljárás folytatása” – nyilatkozta a Nový čas napilapnak Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fico Kiska elmondása szerint akkor zsarolta őt, amikor a volt kormányfő az Alkotmánybíróság elnöki tisztségére pályázott. Ondrej Dostál (SaS) képviselő feljelentést tett az ügyben. Kiskát és Ficót többször is kihallgatták.


TASR