Leállították a nyomozást Danko plágium-ügyében, a rendőrség szerint nem bűncselekmény

2020. február 26. - 14:57 | Belföld

A megbízott nyomozó leállította az eljárást Andrej Danko Bél Mátyás Egyetemre benyújtott doktori szakdolgozata ügyében, melynek kapcsán korábban már fény derült arra, hogy néhány tankönyvből ollózták össze.

Leállították a nyomozást Danko plágium-ügyében, a rendőrség szerint nem bűncselekmény
Andrej Danko (Fotó: TASR)

Ezt a TASR hírügynökségnek erősítette meg Mária Faltániová rendőrségi szóvivő. Hozzátette, a nyomozó úgy látta, nem volt indok arra, hogy tovább foglalkozzanak vele, ugyanis nem történt bűncselekmény. A döntés ugyanakkor még nem jogerős.

Az üggyel kapcsolatban tavaly a rendőrség Andrej Dankót is kihallgatta, aki azt követően elmondta, nem gyanúsított és nem is vádlott, tanúként hallgatták meg. A plágiummal kapcsolatos hírekre úgy reagált, bízik benne, hogy a rendőrség majd igazolja, ő írta a szakdolgozatát.

Egyébként Danko volt az eddigi egyetlen végzőse a Bél Mátyás Egyetemnek, akinek a szakdolgozatát titkosították, a Denník N viszont kiderítette, hogy az SNS elnöke egy plágiummal szerezte meg a JUDr. titulusát. A 70 oldalas szakdolgozatát, melyet 2000-ben adott le, több idegen szövegrészből állította össze, miközben azt az érzetet próbálja kelteni, hogy saját gondolatokról van szó.

Kapcsolódó cikkek:
A Denník N szerint Danko doktori értekezése plágium
Megállapították Dankóról, hogy tolvaj, de ő elvan, mint a befőtt...!
A Bél Mátyás Egyetem megerősítette, hogy Andrej Danko doktori munkája plágium!

(TASR/Denník N)