Leállt a gyártás a vágsellyei Duslóban, kérdéses, hogy egyáltalán újraindítják-e

2022. augusztus 23. - 16:03 | Régió

A vágsellyei Duslo vegyipari vállalatban egy héttel ezelőtt leállt a termelés. Ennek oka a technológiák felülvizsgálata és esetleges javítása, ami a tervek szerint hat héten át tart majd.

Leállt a gyártás a vágsellyei Duslóban, kérdéses, hogy egyáltalán újraindítják-e
Fotó: TASR

A Hospodárske noviny azonban úgy tudja, kérdéses, hogy egyáltalán újraindul-e a gyártás az említett hat hét letelte után a vegyipari üzemben. Ennek oka a földgáz extrém magas ára, ami a műtrágya előállításához nélkülözhetetlen.

A cég vezetősége korábban HN-nek megerősítette, hogy amennyiben a nyersanyagárak továbbra is elviselhetetlen szinten maradnak, kénytelenek lesznek korlátozni vagy teljesen leállítani a gyártást. Ez pedig akár élelmiszer-ellátási problémákhoz is vezethet a hiányzó műtrágyák miatt.

„Tervezett leállásról van szó, amely hat hétig fog tartani. Hogy mi lesz aztán, meglátjuk. Ha továbbra is elviselhetetlen szinten marad a gáz ára, nem reális, hogy újraindítsuk. Jelenleg sem elektromos áramot, sem gázt nem rendelünk. A gyártás újraindítását akkor fogjuk fontolóra venni, amikor ezeknek a nyersanyagoknak az ára csökken“ – mondta Petr Bláha, a Duslo igazgatója a lapnak.


(HNonline.sk)