Lebontják Ján Kuciak és Martina Kušnírová nagymácsédi házát, ahol meggyilkolták a fiatal párt

2020. május 18. - 10:05 | Belföld

A szüleiknek ugyanakkor már van elképzelésük arról, mit létesítenének a helyén - erről számolt be híradójában a Markíza.

Lebontják Ján Kuciak és Martina Kušnírová nagymácsédi házát, ahol meggyilkolták a fiatal párt
Archív felvétel

Ha Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát nem gyilkolják meg, akkor erről a nagymácsédi házról talán soha nem hallunk, ma pedig már talán gyermek is botorkálna az udvarán. Az újságíró és kedvese ugyanis 2018 májusában terveztek összeházasodni, februárban viszont meggyilkolták őket.

A szülőknek már van elképzelésük, mi lehetne a házzal, a hagyatéki eljárás ugyanis már lezajlott. Jozef Kuciak, Ján édesapja a Markízának azt mondta, ő a bontás mellett áll, és hogy az nyári konyha helyén, ahol a gyilkos várakozott, maradjon egy emlékszoba, padokkal és a dolgaikkal, míg a ház helyén létesítsenek egy parkot.

Ugyanakkor még nem mozdultak semerre az ingatlan kezelésével, mivel várnak a tragikus esemény pénzügyi rendezésére is. Kuciak elmondta, hogy a házra a fiatalok jelzáloghitelt vettek fel, ami ugyanakkor biztosítva volt, emellett Jánnak életbiztosítása is volt. Kérdés, hogy mindebből mi marad.

A gyilkosság végrehajtását már elismerte Miroslav Marček, aki első fokon 23 év letöltendő börtönbüntetést kapott tettéért, ám ezzel nem értett egyet sem az ügyvéd, sem a családok, ezért fellebbezést nyújtottak be, amiről a Legfelsőbb Bíróság dönt majd. Ugyancsak elítélték a gyilkosság előkészítésében, a végrehajtók felkutatásában való részvételéért Andruskó Zoltánt, aki szinte a letartóztatásától kezdve együttműködött a rendőrséggel. Ő 15 évet kapott.

A három további vádlott, Szabó Tamás, aki Marček szerint a helyszínre vitte őt, Alena Zsuzsová, aki a vád szerint ugyancsak a gyilkosság előkészítésében vett részt, valamint Marian Kočner, aki pedig a vád szerint a megrendelő lehetett, elutasítják a bűnösségüket.

(TVnoviny.sk)