Lecsapnának a Nagyszombatban őrjöngő nácikra, szemtanúkat keres a rendőrség

2020. február 1. - 15:30 | Belföld

A péntek délutáni ĽSNS-ellenes tüntetés után a nagyszombati rendőrség intézkedett azok ellen a személyek ellen, akik törvényellenesen viselkedtek és az események nyugodt lefolyását megzavarták. Szemtanúkat keres most a hatóság, hogy további lépéseket tehessen.

Lecsapnának a Nagyszombatban őrjöngő nácikra, szemtanúkat keres a rendőrség
Fotó: Polícia SR

Ahogy arról pénteken este beszámolunk, ismeretlen tettesek megtámadták a PS/Spolu koalíció képviselőit az Marian Kotleba-ellenes tüntetés után Nagyszombat belvárosában. Erről adott ki nyilatkozatot a rendőrség, amelyben hangsúlyozza, a pártszimpátiától függetlenül léptek fel.

A közlemény szerint abban az esetben, ha megismétlődne a rendzavarás, "az ilyen viselkedést nem fogjuk eltűrni és határozottan fellépünk". Felkérik a polgárokat, hogy aki tanúja volt valami törvényellenes cselekménynek, jelentkezzenek a 158-as számon.

Pavel Sibyla, a PS/Spolu képviselője elmondta, akkor támadták meg őket, amikor a tüntetés után az autóikhoz indultak. A megközelítőleg 15 fős csoport először a párt elnökét, Michal Trubant szidalmazta, majd el akarták venni a képviselők transzparanseit. Sibyla elmondása szerint az egyik támadó ököllel megütötte, majd még több ütést is kapott, akárcsak a többiek. A támadók ezt követően elmenekültek a helyszínről.

(TASR/para)

Címkék: Nagyszombat, LSNS, PS, tüntetés