Lecsapott a NAKA a bírósági bombariadókért felelős figurákra!

A NAKA kedden reggel rajtaütött a kassai bíróságokon történt bombariadókért felelős személyeken. Egy személyt őrizetbe vettek, három lakásban és két egyéb ingatlanban tartottak házkutatást. A megbízott nyomozó öt személyt gyanúsít rémhírterjesztés bűntényében való részvétellel.

Lecsapott a NAKA a bírósági bombariadókért felelős figurákra!
Archív felvétel

2017-ben és 2018-ban több alkalommal is ismeretlenek jelentették be, hogy bombát rejtettek el a kassai bíróságokon, egy alkalommal pedig az eperjesin.

A bejelentéseket a 112-es és 158-as segélyhívókon tették, a rendőrségnek pedig ilyen esetben nincs választása, és mint közölték, minden esetben kirendelték az összes szükséges hatóságot a helyszínre. "Noha egy alkalommal sem igazolódott be a bombafenyegetés, a lakosokat nyugtalanította a helyzet, és a bíróságok működését is gátolta" - jegyezték meg.

A NAKA nyomozója kedden öt személyt gyanúsított meg rémhírterjesztéssel, ők azok: Maximilián M., JUDr. Mgr. Václav P., Ivan Č., Ľudovít B., Róbert Č.

A rendőrség kedden Václav P.-t vette őrizetbe, aki esetében javaslatot tesznek a vizsgálati fogságba helyezésre. Maximilián M. jelenleg is börtönben ül más bűncselekményért, a többi gyanúsítottnál viszont nem láttak okot az előzetes letartóztatásra.

A gyanúsítottakat 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

(TASR)