Lecsapott a NAKA a Dunaszerdahelyi járásban, tucatnyi embert állítottak elő!

2016. május 17. - 10:51 | Régió

Rendőrségi razziák és házkutatások zajlottak kedden hajnalban és a reggeli órákban a Dunaszerdahelyi járás több pontján, de a komáromi járásbeli Csicsón is.

Both Péter, a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság igazgatója a Paraméternek arról számolt be, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a járás több pontján is akciót tartott, részletekkel azonban nem tudott szolgálni, mivel az akciók a NAKA hatáskörébe tartoznak.

Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője, Martin Wäldl megerősítette, hogy a NAKA több helyen is műveletet tartott kedden Nyugat-Szlovákia több pontján, köztük a Dunaszerdahelyi járásban is. "A folyamatban lévő intézkedések miatt egyelőre nem tudok bővebb információval szolgálni" - nyilatkozta a szóvivő az aktuality.sk hírporálnak.

A Paraméter hivatalosan meg nem erősített értesülése szerint tucatnyi személyt állítottak elő a NAKA kommandós egységei, az akció pedig egy körülbelül 13 évvel ezelőtti, alvilági bűncselekmény-sorozattal függhet össze. Az Aktuality.sk arról ír, hogy a letartóztatott személyek között van az 1999-ben lemészárolt Pápay-klán több egykori tagja is.

Kedden délelőtt a NAKA egységei a komáromi járásbeli Csicsón is megjelentek, ahol Z. Ferenc ingatlanjában tartottak házkutatást. A szóban forgó csicsói utcát az intézkedés idejére a rendőrség teljesen lezárta.

Akcióban a NAKA Csicsón (Fotók: Paraméter)

Az alvilági körökhöz köthető Z. Ferenc a 2000-es évek elején közeli kapcsolatot ápolt a Pápay-klán lemészárlása után Dunaszerdahelyre visszatérő Sátor Lajossal, és Sátor egyik fő emberével, Reisz Androrral. Sátort 2000-ben, Reiszt pedig 2006-ban vesztette szem elől a rendőrség, azóta eltűnt személyként tartják nyilván őket.

(para)