Lecsapott a NAKA a szájhősre, aki brutálisan megfenyegette az RTVS szerkesztőjét!

2023. március 2. - 12:14 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) csütörtökön letaróztatta az RTVS szerkesztője, Marte Jančkárová és családja fenyegetésével gyanúsított személyt – írja az Aktuality.sk.

A lap szerint R.P.-t a Francesco elnevezésű rendőrségi akció keretében tartóztatták le.

Hamran István országos rendőrfőkapitány még hétfőn közölte, hogy van egy konkrét gyanúsított az ügyben, hozzátéve, az illető Zuzana Čaputová államfőt is fenyegette.

Nem kizárt, hogy az ügyben további személyek ellen indítanak eljárást. „Egy gyanúsítottunk már van, hogy lesz-e több, arról ebben a pillanatban nem szívesen bocsátkoznék feltételezésekbe” – közölte Hamran hétfőn.

Mint ismert, halállal és tömeges nemi erőszakkal fenyegették meg Marta Jančkárovát, az RTVS műsorvezetőjét. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) veszélyes fenyegetőzés ügyében indított eljárást a Jančkárovát ért megfélemlítéssel kapcsolatban. A fenyegető telefonhívások és e-mail üzenetek azt követően érkeztek, hogy a szlovák közszolgálati rádió a Szombati dialógusok című adásba meghívott egy smeres képviselőt, aki helyett a szélsőséges kommunistaként viselkedő Ľuboš Blaha jelent meg, őt viszont az RTVS nem fogadta el a védelmi miniszter vitapartnerének.


(aktuality.sk)

Címkék: NAKA, RTVS, fenyegetés