Lecsapott a NAKA: A Takáč-banda tagjai és egy polgármester végezte bilincsben

2022. szeptember 26. - 13:40 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hétfőn reggel a Takáč-banda megközelítőleg tíz tagját vette őrizetbe – írja a TV Noviny.

Lecsapott a NAKA: A Takáč-banda tagjai és egy polgármester végezte bilincsben
Illusztráció (Fotó: TASR)

A portál információja szerint Boris Šimkovič, Záhorská Ves (Malacky-i járás) polgármestere is bilincsben végezte. Őrizetbe vétele állítólag összefüggésben van egy romacsalád elleni támadással, amelynek házát 2007-ben gyújtották fel. Akkor az alvó gyerekes családot brutálisan meg is verték.

A médiában megjelent információk szerint a polgármester konfliktusba került az említett családdal. Šimkovič ezért állítólag felbérelte a Takáč-banda tagjait, hogy segítsenek neki megszabadulni a családtól.

A TV Noviny szerint Dömötör Csaba is a letartóztatott személyek között van. Ő 2020-ban Ľudovít Makó, a Pénzügyi Igazgatóság (Finančná správa) bűnügyi hivatalának egykori igazgatója ellen tett vallomást tanúként. Mint kiderült: kihallgatása során hazudott. Tavaly hamis tanúzással gyanúsították meg, amit maga Dömötör is beismert. A bíróság 2021 augusztusában öt évre felfüggesztett 32 hónapos szabadságvesztésre ítélte.


(tvnoviny.sk)