Lecsapott a világvége Mexikóban: a kánikula után másfél méternyi jég hullott alá (VIDEÓ)

Másfél méternyi jég hullott a mexikói Guadalajarában és környékén helyi idő szerint vasárnap, a jégeső házakban, járművekben és üzletekben tett kárt.

Lecsapott a világvége Mexikóban: a kánikula után másfél méternyi jég hullott alá (VIDEÓ)

Még sohasem láttam ilyet, főleg nem Guadalajarában" - írta Enrique Alfaro, Jalisco állam kormányzója. "Olyan, mintha havazott volna. Hihetetlen" - tette hozzá.
Az ötmilliós közép-mexikói városban az előző napokban 31 fokos hőség tombolt. Bár a jégzivatar nem számít szokatlannak az évnek ebben az időszakában ott, ilyen hevességű csapadékra azonban nagyon ritkán van példa.

Az utcákat a polgári védelem és a hadsereg tisztította meg a jégtakarótól. A hatóságok szerint 200 épületben keletkezett kár, és legkevesebb ötven járművet sodort el a jégár. A polgári védelem közölte, hogy két embernél kezdődő kihűlést tapasztaltak.

A guadalajarai egyetem szakértője, Hector Magana elmondta, hogy a természeti jelenség a légkör instabilitásával magyarázható: miközben felforrósodott a földfelszínhez közeli levegő, a légkör felsőbb rétegeiben fokozódott a nedvességtartalom.

MTI