Lecsaptak a Csallóközben működő albán drogmaffiára!

2016. december 2. - 10:45 | Régió

Kedden Dunaszerdahelyen, Nagyabonyban, Hodosban és Pozsonyban razziázott a NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség).

"A rendőrségi akció során 12 személyt vettek őrizetbe, lefoglaltak három lőfegyvert, lőszereket és összesen mintegy 3000 egyszeri adag kábítószert" - tájékoztatott Denisa Baloghová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője.

A rendőrség számos fotót, és egy videófelvételt is közzétett a rajtaütésekről:

Ahogy a kommandósok fejkamerás felvételein hallható, az egyik helyszínen "Open the door" kiáltás hallható a rendőrök részéről, tehát külföldi bűnözők is voltak a letartóztatottak között. A gyanúsítottak nevéből - melyek lejjebb olvashatók - arra lehet következtetni, hogy a drogterjesztők közül hárman Csallóközben élő albánok. A Paraméter kérdésére ezt az információt Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő is megerősítette.

A rendőrségi nyomozók szerint az őrizetbe vett személyek Dunaszerdahelyen és Pozsonyban szerezték be a kábítószert, amit a környéken "terítettek. A rendőrség összesen fél kilogramm kokaint és pervitint (metamfetamin) foglalt le a házkutatások során. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 23 ezer euró.

A 12 letartóztatottból hét, 33 és 43 év közti személyt már meggyanúsítottak kábítószer-kereskedelemmel.

Ők Tomáš K., Silvia D., Sz. Ladislav, G. Attila, valamint három albán állampolgárságú személy, Elvir I., Gazmend I. és Lirim H.

Ilyen minősítésű kábítószeres bűncselekményért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

(TASR/para)