Lecsaptak a galántai zsaruk három romániai férfira, akik időseket vertek át kamu munkadíjakkal

2023. november 24. - 14:04 | Régió

Három férfit vett őrizetbe a galántai rendőrség, akik több ezer eurót csaltak ki idősektől.

Lecsaptak a galántai zsaruk három romániai férfira, akik időseket vertek át kamu munkadíjakkal
-illusztráció- (Fotó: TASR)

25, 28, illetve 45 éves román állampolgárokról van szó, akik olcsón kínáltak főleg időseknek bádogos-tetőfedő munkát, ám annak befejezése előtt rendkívül magas anyagköltséget és munkadíjat akartak kifizettetni. „Két család jelentett be a rendőrségnek ilyen típusú csalást, de nem kizárt, hogy további károsultak is vannak. Az első esetben 23 ezer eurót követeltek egy idős házaspártól az ereszcsatornák kicseréléséért. Mivel a házaspárnak nem volt ennyi pénze, végül megelégedtek a szintén elképesztően eltúlzott 7000 eurós munkadíjjal” – közölte a rendőrség.

Egy másik férfit ráadásul ennek az összegnek a duplájától szabadított meg a trió. „Egyikük veszekedni kezdett az idős férfival a munkadíj miatt, majd a falhoz szorította és erőszakkal több mint 13 ezer eurót vett ki a tárcájából” – közölte a rendőrség. A károsultak tanúvallomásai alapján, a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzésével sikerült a csalók által használt autó nyomára bukkanni. A kocsit szerdán, Vágpattán állították meg a rendőrök, és őrizetbe vették a három gyanúsítottat.

Csalás miatt indult ellenük büntetőeljárás, a nyomozás során szerzett információk alapján ez uzsorabűncselekmény elkövetésével bővült, a büntetési tétel felső határa így 12 év szabadságvesztés. „A bíróság dönt arról, hogy a tárgyalásig vizsgálati fogságba kerül-e a három gyanúsított” – tájékoztatott a rendőrség.

TASR

Címkék: Galánta, csalók