Lecsukhatják a tanút, aki alibit biztosított a nagyudvarnoki vasrudas támadónak!

2020. február 28. - 06:40 | Régió

Február közepén büntetőeljárás indult a nagyudvarnoki N. Sz. ellen, aki alibit biztosított Molnár Józsefnek, az öt évvel ezelőtti brutális vasrudas támadás jogerősen elítélt, de szökésben lévő elkövetőjének - értesült a Paraméter.

Lecsukhatják a tanút, aki alibit biztosított a nagyudvarnoki vasrudas támadónak!
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

Értesülésünket megerősítette Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő is, aki közölte,

hamis tanúzás és hamis eskü alapos gyanújával indult eljárás, és tulajdonképpen ezzel egyidejűleg meg is gyanúsították ezen bűncselekményekkel a nagyudvarnoki N. Sz.-t. Amennyiben beigazolódik a bűnössége, alapjáraton egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják az ilyen bűntény elkövetőjét.

Még decemberben írtunk arról, hogy B. János, a 2015 februárjában történt vasrudas támadás sértettje feljelentést tett a tanúk ellen, akik a tavaly áprilisban jogerősen lezárt büntetőperben félrevezethették a bíróságot. A feljelentés összesen hét személy ellen szólt, köztük volt N. Sz. és élettársa is, ám előbbin kívül a rendőrség mindegyikük esetében ejtette az ügyet. N. Sz. viszont a támadó, a pozsonyeperjesi Molnár József legfontosabb tanúja volt, ugyanis ő biztosította a közvetlen alibit számára. A sértett B. János és családja szerint N. Sz. lehetett a felbujtó, aki Molnárt küldte.

Az elkövető, körözés alatt álló Molnár József

Molnárral egybehangzóan azt állította, hogy a jogerősen elítélt támadó nála tartózkodott azon a bizonyos hétfői éjjelen és A Wall Street farkasa c. filmet nézték a késő éjjeli órákig. Eltér ugyanakkor az időpont, amikor egyik, illetve másik szerint Molnár távozott. A 2015. február 17-én, tehát a bűntény másnapján tett vallomásában Molnár azt állította, kb. 01.15-ig maradt N. Sz.-éknél, utóbbi viszont 02.30-at említett.

A feljelentésben felsorolt személyek között szerepel H. L., N. Sz. élettársa is, aki ugyancsak megerősítette, hogy Molnár náluk járt, de állítása szerint ő már nem volt mellettük, amikor állítólag filmeztek, mivel gyermeküket altatta egy 10-15 méterre lévő szobában csukott ajtó mögött.

N. Sz. és H. L. tanúvallomásainak értékelhetőségét már a kerületi bíróság is kétségbe vonta, amikor első alkalommal, 2017 szeptemberében eltörölte azt az első fokú ítéletet, ami csupán felfüggesztett börtönre ítélte volna Molnárt.

Molnár József végül négy év letöltendő börtönbüntetést kapott a 2018 júniusában megszületett második első fokú perben, amit pedig tavaly áprilisban a kerületi bíróság is jóváhagyott, ergo jogerőre emelkedett. Molnár viszont nem vonult börtönbe, azóta is körözi a rendőrség.

(parameter)