Lecsukták a bűnbandát, amely begerjedt pasikat zsarolt a péniszfotóikkal

2024. március 1. - 10:28 | Régió

Egy ismerkedő oldalon csaptak le áldozataikra, a rendőrség négy személyt vett őrizetbe.

Lecsukták a bűnbandát, amely begerjedt pasikat zsarolt a péniszfotóikkal
Rendőrségi felvétel

A bűnbanda tagjai egy felnőtteknek szóló internetes fórumon női álprofillal szólított meg férfiakat, majd pajzán témákról kezdtek csevegni. A megszólított férfiak némelyikével eljutottak odáig, hogy elküldtek egy fotót a péniszükről. Nem sokkal később az áldozatokat felhívta a bűnbanda egyik tagja azzal, hogy a képet a kiskorú lányuknak küldték, aki a képtől lelkileg összeomlott és széttörte a telefonját. Ezután egyezkedni kezdtek a sértettekkel arról, hogy térítsék meg a széttört telefon árát, különben feljelentik őket a rendőrségen. Sikerült néhány sértettet rávenniük, hogy egy adott számlaszámra néhány száz eurót küldjenek.

Az ügyben vizsgálódni kezdett a rendőrség, majd rövid időn belül eljutottak az elkövetőkig. Négy férfit vettek őrizetbe, akiknél házkutatást tartottak, majd meggyanúsították őket társtettesként elkövetett csalással egybekötött zsarolással.

A négy gyanúsítottra 4-től 10 évig terjedő szabadságvesztés várhat. Kettejük esetében a rendőrség javaslatot tett a vizsgálati fogságba helyezésre.

(parameter)