Lecsukták Dani Alvest, szexuális zaklatás a vád!

2023. január 21. - 10:57 | Sport

Mexikói futballklubja, az UNAM felbontotta Dani Alvesnek a szerződését azt követően, hogy a brazil védőt pénteken őrizetbe vették Barcelonában, ahol nyomozás folyik ellene szexuális zaklatás miatt.

Lecsukták Dani Alvest, szexuális zaklatás a vád!
Dani Alves (Fotó: TASR-archív)

A fejleményről a spanyol Relevo portál számolt be szombaton Leopoldo Silva klubelnökre hivatkozva. A klubja úgy döntött, hogy "alapos okkal felmondja Alves munkaszerződését".

Az eset állítólag szilveszterkor történt egy barcelonai éjszakai klubban.

Azóta bíróság elé is állították, és a bíró egyetértett a vizsgálati fogságba helyezésével, óvadékot sem határozott meg.

A rendőrség nem közölt részleteket, de állítólag a nő amiatt tett feljelentést, mert a focista intim testrészeit kezdte fogdosni.

Alves a spanyol Antena 3 televíziónak megerősítette, hogy ott volt az éjszakai klubban, de azt állította, a nőt nem ismeri és sosem látta. "Többekkel együtt voltam ott, szórakoztunk. Mindenki tudja, hogy szeretek táncolni, de semmi szükségem arra, hogy eközben másokat zaklassak

A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében annak kapcsán kezdődött nyomozás, hogy egy nő feljelentése szerint múlt év végén, egy barcelonai diszkóban zaklatta, a fehérneműjébe dugta a kezét. A 39 éves Alves, aki 2022 júliusa óta volt a mexikói klub játékosa, tagadja a vádat.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

(MTI/Šport.sk)