Lecsukták minden idők legnagyobb cseh nemierőszak-tevőjét, akit egy sor tavalyi bűnténnyel gyanúsítanak Pozsonyban!

2023. február 6. - 07:00 | Régió

Letartóztatták Csehország történetének legnagyobb nemierőszak-tevőjét, akit ezúttal pozsonyi nők ellen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítanak. 

Lecsukták minden idők legnagyobb cseh nemierőszak-tevőjét, akit egy sor tavalyi bűnténnyel gyanúsítanak Pozsonyban!
A gyanúsított (Forrás: Rendőrség / Facebook)

A Markíza riportja szerint Martin Dunáról először 2004-ben hallottak Csehországban. Az országot megrázta, hogy egy év összesen 28 nő ellen követett el valamilyen formában nemi erőszakot. Voltak esetek, amikor óvónőket zaklatott óvodákban, később viszont a felvonók réme lett, panelházak felvonóiban erőszakolt meg nőket.

A szakértők szexuális deviánsként és drogosként írták le, 2005-ben pedig hét év börtönre ítélték, emellett intézeti kezelést is előírtak számára. Ezt követően több mint egy évtizedig nem hallatott magáról.

Tavaly viszont Pozsonyban elszaporodtak a hasonló jellegű támadások. A pozsonyi rendőrség közölte, hogy azok közül az esetek közül, amit Martin számlájára írnak, az első áprilisban történt a Svätopluk utcában. Egy ottani lakóház lépcsőházában támadott meg egy 41 éves nőt, befogta a száját, és megpróbálta megerőszakolni, de a nőnek sikerült őt többször úgy megütnie, hogy a férfi végül menekülőre fogta, a táskáját viszont így is magával vitte. Az elkövetőt egy közeli bevásárlóközpont kamerája is elcsípte.

Májusban egy, a pozsonyi SzNF téren lévő épületben megnyitott kiállítás kurátornőjét megszólította azzal, hogy "ha nem akarod, hogy bajod essen, tedd, amit mondok". Elkezdte a lábait csókolgatni, illetve maszturbálni rá, majd 5 perc után megköszönte és lelépett. A nő szerencsére nem sérült meg.

Idén január végén pedig az egyik pozsonyi alapiskola tanárijában fenyegetett meg egy tanítónőt. Őt azzal szólította meg, hogy valamilyen pénzügyi adományt nyújtana az iskolának. Röviddel később már fenyegetőzött, a nőnek viszont sikerült elmenekülnie előle, mire ő is távozott az iskola épületéből.

A rendőrség egy összevágott felvételt is közölt a férfiről a bűncselekmények helyszínéről:

Épp ez utóbbi eset volt, amely után a rendőrség az elkövetőről és az autójáról is részletes leírást kapott. Ekkor derült fény arra, hogy a cseh történelem legismertebb nemierőszak-tevőjéről van szó. A ma már 48 éves férfit a nyakán és arcán lévő tetoválások is leleplezték, melyeket sminkkel próbált eltakarni.

A szlovák rendőrség kérésére Dunát szombaton letartóztatták Csehországban. Közölték, hogy pillanatnyilag rablással, veszélyes fenyegetéssel és garázdasággal gyanúsítják. Vélhetően idő kérdése, hogy ehhez hozzájöjjön a nemi erőszak is.

Február 3-án ugyanis Pozsonyban egy nyugdíjaskorú, 67 éves nőt zaklatott szexuálisan. Egy ligetfalui panelházban közösen mentek fel a lifttel, majd a férfi megállította azt és odabent kezdett maszturbálni a nőre. A nyugdíjaskorú nő olyan rossz állapotba került, hogy mostanáig nem tudták kihallgatni.

A férfi jelenleg tehát Csehországban van őrizetben, és remélhetőleg nem sikerül megszöknie, egyszer ugyanis előfordult, hogy egy gemkapoccsal nyitotta ki a bilincsét és szökött meg egyenesen a rendőrkapitányságról - közölte Michal Szeiff pozsonyi rendőrszóvivő. Szlovákiában maximálisan 8 évet kaphat, a számlájára írt bűncselekményeknél szerencsére senki nem sérült meg.

(Tvnoviny.sk/parameter)