Leégett Dunaszerdahelyen a Belar Rt. területén egy raktárépület - 70 tűzoltó a helyszínen !

2020. február 8. - 17:00 | Régió

Tűz van Dunaszerdahelyen a Belar rt. egyik raktárpületében, a helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.

Leégett Dunaszerdahelyen a Belar Rt. területén egy raktárépület - 70 tűzoltó a helyszínen !
Olvasóink felvételei - Kattints a galériába!

A tűzről percekkel 17 óra előtt szereztek tudomást az illetékesek.

Hodosi Tibortól, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnokától megtudtuk, hogy a tűz egy 80x30 méteres raktárépületben keletkezett, ahol szalmát és más mezőgazdasági termékeket tároltak.

Este hat óra után arról tájékoztatott bennünket, hogy összesen 70 tűzoltó vesz részt az oltásban és az azzal összefüggő támogató tevékenységekben. Dunaszerdahelyről, Nagymegyerről és Somorjáról is riasztották a helyszínre a hivatásos tűzoltókat, a környező falvakból pedig az önkénteseket, összesen 12 technikával vannak a helyszínen, közte a nagyszombati tűzoltóság tűzoltómentő járművével. Szavai szerint két szakaszt hoztak létre az épület körül, és 5 támadóvezetékkel oltják a lángokat.

"A hangár oldala potyog szét, oltjuk az épületet és egyúttal hűtjük a szomszédos épületeket. A tüzet már lokalizáltuk, de még folyamatosan figyeljük a tűzfészkeket" - fejtette ki.

A kár vélhetően tetemes annak felmérése viszont csak a tűz eloltása után kezdődhet meg. Hasonlóképpen a tűz okának megállapítására is, egyelőre ugyanis azt sem tudni.

(parameter)