A leendő kormányban Sulík már nem akar Matovič mellett ülni

2021. június 27. - 15:45 | Belföld

„A magam részéről kizárom, hogy Igor Matovič mellett üljek a leendő kormányban” – még ilyen üzenetet is küldött ma az SaS elnöke, Richard Sulík koalíciós partnerének a Markíza Na telo című műsorában.

A leendő kormányban Sulík már nem akar Matovič mellett ülni
TASR

Sulík azt nem tudta megmondani, hogy a pártja többi tagja hogyan áll ehhez a kérdéshez. „Ez hipotetikus. Majd kifejtem, ha beszéltem a pártom tagjaival” – tette hozzá.

Az ellenzék vissza akarja hívni Matovičot.

Az ellenzéki pártok a hét elején szeretnék bemutatni ezt a javaslatot. Ennek oka állítólag az orosz Szputnyik V oltóanyag története. Annak ellenére, hogy Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter kizárta, hogy azokért a vakcinákért fizetnünk kellene, amelyeket végül nem kaptunk meg.

„A Szputnyik a csúcspont, ezzel betelt a pohár. Igor Matovič számos hibát követett el hivatali ideje alatt: a szerződések nem nyilvánosságra hozása, a Pfizer vakcina meg nem vásárlása, a második hullámra való felkészületlenség…”

– rótta fel a volt miniszterelnök állítólagos hibáit Richard Raši (Hlas-SD).

Sulík azonban ebben az esetben megvédte Matovičot, azt mondta, hogy az ellenzék olyan miatt akarja visszahívni a pénzügyminisztert, amit még a miniszterelnöki pozíciójában követhetett el.

„Ha vissza akarják hívni, találjanak rá okot. Koncentráljanak a pénzügyminiszteri időszakára”

– mondta az SaS vezetője.

(aktuality.sk)