Lefejezték a szeredi drogmaffiát, a rendőrség közölte az akció részleteit

2020. augusztus 24. - 08:48 | Régió

A rendőrség egy héttel ezelőtt közölte, hogy a Venal nevű akció keretén belül ismét razziáztak Szereden és Szlovákia más pontjain. 

Lefejezték a szeredi drogmaffiát, a rendőrség közölte az akció részleteit
Illusztráció

A Joj TV információi szerint az akció során letartóztatták Szered állítólagos drogbáróját, egy bizonyos Danielt is. Michal Slivka rendőrkapitánysági szóvivő az akcióról annyit közölt, hogy 19 helyen tartottak házkutatást és lelepleztek egy droglabort is. 80 ezer euró készpénzt, és olyan anyagokat foglaltak le, amelyek kábítószer előállításához szükségesek.

Az ügyben 14 személyt vettek őrizetbe, közülük hét esetben javasolta az ügyész az előzetes letartóztatásba helyezést. Mivel szervezett bűnbandáról van szó, így a Specializált Büntetőbíróság döntött, és helyt adott a kérelemnek mindegyik esetben. Zuzana Zvalová bírósági szóvivő azt közölte, hogy a szökés, tanúk befolyásolása és a nyomozás akadályozása is érvként szolgált.

A rendőrség Venal nevű akciója az egyik legnagyobb drogellenes akció Szlovákia történetében. Nem a múlt héten kezdődött.

A NAKA a Venal razziái során összesen kb. 2,5 tonna tablettát foglalt le, melyek értéke 5 millió euró. Ezeket a tablettákat mintegy 500 kilogramm metamfetamin (pervitin) előállítására használhatták volna fel, ha pedig az pervitinként kikerül a fekete piacra, kb. 17 millió euróért adhatták volna el. A tabletták mellett lefoglaltak összesen 251 kg már előállított metamfetamint is, továbbá 11,6 kilónyi marihuánát és több kilónyi kokaint.

(Noviny.sk)