Lefoglalták Kočner luxuskocsijait, GPS-előzményeket vizsgálhatnak

Házkutatást tartott a rendőrség a hét elején a kétes hírű vállalkozónál, Marián Kočnernél.

Lefoglalták Kočner luxuskocsijait, GPS-előzményeket vizsgálhatnak
Az október 16-i házkutatás (Fotók: Rendőrség - további képekért kattints!)

Két héttel azután, hogy a rendőrség vizsgálati fogságba helyezte a februári Kuciak-gyilkosság gyanúsítottait, a rendőrség egy más ügy miatt a szintén előzetes letartóztatásban lévő Marián Kočner ingatlanjaiban tartott házkutatásokat kedden Cseklészen (Bernolákovo) és Pozsonyban. A helyszínen szigorú őrizetben - vezetőszáron és bilincsben - jelen volt maga Marián Kočner is.

A Joj Televízió úgy tudja, a rendőrök elsősorban elektronikai készülékeket foglaltak le: mobiltelefonokat, számítógépeket, adathordozókat.

A televízió információi szerint a rendőrök lefoglalták Kočner két luxusautóját is, amelyek a kolibai (Pozsony) családi házához tartozó garázsban parkoltak.

Kočner a kolibai házkutatáson már nem kívánt jelen lenni, így a Mercedest és a Bentleyt már a jelenléte nélkül kutatták át.

A Joj szerint nem kizárt, hogy az autókba beépített GPS-készülék előzményeit vizsgálják majd a nyomozók, ezáltal pedig könnyen kideríthetik, hogy Kočner merre járt az elmúlt időszakban. A rendőrség egyelőre nem pontosította, hogy mit és miért foglaltak le a házkutatás során.

„Több házkutatást tartottunk egy konkrét személynél erőszakos bűncselekménnyel kapcsolatban, de több információt jelenleg nem adhatunk” – közölte Michal Slivka, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Több sajtóorgánum egybehangzó értesülése szerint egyértelmű, hogy a házkutatásokat a Kuciak-gyilkossággal összefüggésben tartotta a rendőrség. A Denník N szerint Kočnernek mint gyanúsítottnak joga volt részt venni a házkutatásokon, ezért volt ő is jelen Cseklészen. Arról egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás, hogy a rendőrség gyanúsítottként kezelné Kočnert a Kuciak-gyilkosság ügyében.


(noviny.sk)